kodėl skauda dantį

Kodėl skauda dantį?

Kiekvienas, susidūręs su dantų skausmu žino, kad tai toli gražu nėra maloni patirtis. Sveikų dantų neskauda, todėl skausmas visada reiškia problemą. Tokiu atveju rekomenduojame apsilankyti pas gydytoją odontologą, kuris, atlikęs išsamius tyrimus atsakys, kodėl Jums skauda dantį ir suteiks dantų gydymą. Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai sutiko pasidalinti keliomis pagrindinėmis dantų skausmo priežastimis.

Skylutė

Dantų skylutės atsiranda dėl bakterijų sukelto ėduonies. Tokiais atvejais padidėja dantų jautrumas ir gali atsirasti skausmas. Dantų kariesą lengviausia tvarkyti, kai dantų skylutės nedidelės ir dar galima išsaugoti kaip įmanoma daugiau danties.

Pažeista arba iškritusi plomba

Kartais dantų plombos iškrenta arba būna pažeistos, todėl kandant gali skaudėti. Šią problemą galite išspręsti apsilankydami odontologo kabinete, kuriame gydytojas parinks tinkamiausią dantų gydymą.

Dantų griežimas

Kartais ryte galite pabusti su skaudančiu žandikauliu. Tai ženklas, kad naktį stipriai sukandate arba griežiate dantimis. Šią problemą padės išspręsti gydytojas odontologas, kuris pasiūlys sprendimus, padėsiančius apsaugoti dantis nuo per greito susidėvėjimo, o jus – galvos, dantų ir žandikaulio skausmo.

Danties abscesas

Danties abscesas susidaro, kai danties šaknyse yra infekcija. Tai dažnai sukelia stiprų skausmą, kurį numalšinti gali tik gydytojas odontologas, paskyręs šiai problemai gydyti skirtus antibiotikus. Jei delsite ir atidėliosite apsilankymą pas odontologą, galite prisišaukti plačiai organizme paplitusią infekciją.

Protinių dantų dygimas

Išdygę protiniai dantys gali sukelti didelį skausmą, patinimą ir žandikaulio sustingimą. Jūsų odontologas nustatys, ar dantys auga tinkamai, ar juos reikia pašalinti ir paskirti dantų gydymą.

Trauma

Tai bet kokie sužalojimai, kuriuos gali sukelti nelaimingas atsitikimas arba aktyvus laisvalaikis, dėl kurių dantys gali pakeisti spalvą, sulūžti arba visai iškristi. Traumos metu galite netekti vieno ar net kelių dantų, kuriuos atkurti padės gydytojas odontologas.

Jautrumas temperatūrai

Kai dėl emalio įtrūkimų arba dantenų recesijos atsidengia apatinis danties sluoksnis, vadinamas dentinu, jūsų dantys gali tapti jautrūs tiek karštai, tiek šaltai temperatūrai.

Ortodontinis gydymas

Koreguojant breketus, tikėtina, kad pajusite tam tikrą dantų skausmą. Tai normalu, o prireikus galima išgerti nereceptinių vaistų nuo skausmo. Jeigu breketai spaudžia dantenas, galite juos patepti specialiais tepalais.

Dantų balinimas

Po profesionalaus dantų balinimo procedūros daugelis žmonių jaučia diskomfortą, tačiau skausmas turėtų išnykti per dieną. Jei skausmą jaučiate ilgiau arba jis nepakeliamai stiprus, pasitarkite su savo odontologu.

Nesvarbu, kokia priežastis, dantų skausmas dažnai tampa itin nemalonia patirtimi. Pajutus nors menkiausią skausmą nelaukite Ir užsirašykite vizitui pas odontologą. Užsiregistruokite pas Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistus, kurie nustatys pagrindinę problemą ir padės greitai rasti palengvėjimą.

Panašus straipsniai